Ölkyn Onnelliset kiuaskivi

26,00 sis. ALV

Ölkyn Onnelliset kiuaskivi.

Mitat: n. 9x7cm, (n. 5cm paksu/korkea)

Kuvaus

Sauna on pohjoisen ihmiselle ollut aina tärkeä, pyhänäkin pidetty paikka. Saunan löylyissä on uskottu puhdistuvan niin kehon kuin mielenkin. Kuusamossa sijaitsevan jylhän rotkojärven, Julma-Ölkyn, kallioseinämään ovat muinaiset ihmiset merkinneet oman pyhän paikkansa kalliomaalauksin. Näissä kalliomaalauksissa esiintyvät ihmishahmot sekä onnea tuova pyhä lintu on kaiverrettu tähän jykevään, kiven muotoiseen Bjarmian keraamiseen kiuaskiveen. Ota kiven myötä omaksesi pala Kuusamoa ja anna kiven sihauttaa kiukaalla kuiskaus menneiltä vuosituhansilta.

Käyttö: Aseta kivi kylmälle kiukaalle ja napsauta sitten kiuas päälle. Saunoessasi heitä vettä kiukaalle ja Bjarmian kiuaskivelle normaalisti. Kivi kestää hyvin kuumuutta, mutta voi rikkoontua suurista lämmönvaihteluista, älä siis laita kylmää kiveä suoraan kuumalle kiukaalle.

Ölkyn Onnelliset kiuaskivi. Mitat n. 9x7cm, (n. 5cm paksu/korkea). Kivien muodot ja ”kalliomaalaukset” voivat vaihdella. Muun muassa henkilöiden ja joutsenten määrä. Kiuaskivet ovat siis uniikkeja ja jokainen on hieman erilainen.

 

Kiuaskivi
Kiuaskivi

 

Lisätiedot

Mitat 9 × 7 × 5 cm (senttimetri)