Bjarmien Aarteet

Muinainen Bjarmien käsityöläis- ja kauppakansa kävi kauppaa, ja ehkä vähän sotikin, viikinkien ja muiden aikalaiskansojen kanssa. Kaikkien kalleimmat aarteensa Bjarmit pitivät kuitenkin visusti turvassa ja hyvin piilotettuna.

Bjarmia Oy:n 45-vuotista historiaa kunnioittaaksemme olemme valmistaneet sekä muinaisten bjarmien että meidän nykybjarmien kalleimpia aarteita sisältävän keramiikkasarjan.

Sarja sisältää mm. aivan ensimmäistä juoma-astioista muotokielensä saaneen pikarin, jollaisia muinaiset bjarmitkin juhla-aterioillaan käyttivät. Sarjaan kuuluu myös perinteisistä säilytyskulhoista muotonsa saaneita esineitä. Lisäksi olemme valinneet sarjaan omat suosikkimme nykybjarmien keramiikkaesineitä.

Bjarmien aikakaudelle ja seuduille nivoutuu myös Kuusamosta löydetty koruaarre, johon yhtenä koruna kuului riipus, joka on löytöpaikkakunnan mukaan nimetty Kuusamon Kirveeksi. Bjarmien Aarteet -astioiden kuviointi on saanut inspiraationsa kyseisestä koruaarteesta. On hyvin todennäköistä, että bjarmien koruja, työkaluja ja astioita on myös koristanut tälläinen kuviointi.

Bjarmien historia on hyvin tarunhohtoista – tuota hohdetta on myös näissä Bjarmien Aarteissa.

Bjarmien aarteet ovat uniikkeja taide-esineitä. Sisäpuolen lasitteena on yksi Bjarmian savensalamon ensimmäisistä käytössä olleista lasitteista 1970-luvun alusta. Ulkopuolella on käsin maalattu kullanhohtoinen lasite. Astiat ovat taidetta – mutta kestävät tarvittaessa myös konepesun.

Näytetään kaikki 3 tulosta

Näytetään kaikki 3 tulosta