Lahjasetti! Ölkyn Onnelliset 1xpitkä laudeliina + kiuaskivi

70,00 sis. ALV

Ölkyn Onnelliset 1xpitkä laudeliina + kiuaskivi 26x11x34,5cm

Kuvaus

Ölkyn Onnelliset 1xpitkä laudeliina + kiuaskivi 26x11x34,5cm

Julma Ölkky on 3,5 km pitkä, kapea rotkojärvi Etelä-Kuusamossa. Suomen pohjoisimmat kalliokuvat ”Julman Ölkyn maalaus”, aikakaudelta 2500 – 1500 eKr., löydettiin sattumalta vuonna 1978. Maalauksissa on toisaalla esitetty rinnakkain suuri ja pieni ihminen, toisaalla esiintyy yksinäinen ihmishahmo, jonka olkapäällä tai läheisyydessä on joutsen, onnea tuottava pyhä lintu. Maalauksissa piilee ratkaisemattomia arvoituksia: esittävätkö kuvat ihmistä ja hänen sielunhahmoaan, vai ihmistä ja hänen auttajaansa näkymättömässä maailmassa?

Ölkyn Onnelliset -Kiuaskivi

Sauna on pohjoisen ihmiselle ollut aina tärkeä, pyhänäkin pidetty paikka. Saunan löylyissä uskottu puhdistuvan niin kehon kuin mielenkin. Ota kiven myötä omaksesi pala Kuusamoa ja anna kiven sihauttaa kiukaalla kuiskaus menneiltä vuosituhansilta.

Käyttö: Aseta kivi kylmälle kiukaalle ja napsauta sitten kiuas päälle. Saunoessasi heitä vettä kiukaalle ja Bjarmian kiuaskivelle normaalisti. Kivi kestää hyvin kuumuutta, mutta voi rikkoontua suurista lämmönvaihteluista, älä siis laita kylmää kiveä suoraan kuumalle kiukaalle.