Syntymäpäivän korvapuustit

Sanotaan, että jokaisella pilvellä on hopeareunuksensa. Pilkahdus hopeaa voi olla nähtävissä tässä kotoilun määrän kasvussa. Eilen meillä vietettiin miehen syntymäpäivää. Lahjatoiveet olivat tuoreet talouslehdet ja lämpöiset korvapuustit. JEP – onnistuu!
Ihana ajatus leipoa rauhassa kotona korvapuustit – siihen ei ole ollut vuosikausiin tilaisuutta.
Tässä jakoon korvapuustiohjeeni. Luovuuden käyttö ohjeessa on suotavaa, joka kokki tekee nämä oman maun mukaan  ja joka uuni toimii vähän erilailla!
Puusteja tästä ohjeesta tulee n.30kpl, joten syötävää riittää hetkeksi.

Ainekset
5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
1 kanamuna
1,5dl sokeria
1tl suolaa
1 reilu ruokalusikallinen kardemummaa
vajaa 1kg vehnäjauhoja
n.150g sulatettua voita

Täyte
100g voita
1dl sokeria
kanelia maun mukaan

Voiteluun
kananmunaa

Pinnalle
raesokeria

1. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää neste hiivan joukkoon ja anna hiivan liueta nesteeseen. Lisää sokeri, kananmuna ja mausteet.
2. Sekoita mukaan jauhoja saadaksesi vellimäisen seoksen. Jatka sekoittamista, kunnes seos on kiiltävää.
3. Alusta loput jauhoista taikinaan käsin. Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Varo lisäämästä jauhoja liikaa jottei taikinasta tule liian kovaa .
4. Lisää taikinaan rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
5. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Kohota kaksinkertaiseksi.

Kohonnut taikina. Marimekko-keittiöpyyhe (puuvilla-pellava) 16€/kpl.

6. Kaada taikina jauhotetulle leivontapöydälle. Jaa taikina kahtia. Älä vaivaa enää.
7. Kauli kummastakin taikinapalasta suorakaiteen muotoinen (n. 60x30cm kokoinen) levy. Levitä pinnalle pehmeä voi ja  ripottele päälle sokeria ja kanelia.  Kääri rullalle kuin kääretorttu, jätä sauma alle. Leikkaa rulla n.15 palaan, hieman vinottain, jolloin joka pala on ikään kuin kolmio.

8. Nosta palat pystyyn kapea reuna ylöspäin ja paina kevyesti kapean reunan keskeltä jotta leikkuupinnat nousevat ylöspäin. Nosta puustit leivinpapaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota.
9. Voitele puustit kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria.
10. Paista uunissa reilu 200 asteessa n. 10 minuuttia.
11. Anna jäähtyä leivinliinan alla ja sitten tarjoile.

Korvapuustit matkalla uuniin.
Korvapuustit tarjolla Itikka-lautasella. Häivähdys tulevasta keväästä siis 🙂 Itikka-lautanen 24.50€.

Korvapuusteista tuli pehmeitä ja päivänsankarin lahjatoive saatiin toteutettua. Näitä jäi ”muutamia” pakkaseenkin, josta voidaan sitten ottaa mukaan vaikka retkelle luontoon.
Kivaa oli leipasta ja kyllä tässä oli huomattavissa pilkahdus sitä hopeaa!

Olkaa matalalla kynnyksellä yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, mikäli haluaisitte tehdä Bjarmiasta ostoksia etänä. Palvelemme teitä erittäin mielellämme, tässä erikoistilanteessa myös hyvin monikanavaisesti.
Puh: 08853869 tai 040 7249577. Sähköposti shop ( at ) bjarmia.fi

Ohrauunipuuro – maistuva, terveellinen, kotimainen. Ja helppo valmistaa!

Maailma on myllerryksessä ja monessa kodissa tullaan kokkailemaan lähiaikoina entistä useammin. Pöydässä istuu ehkä monta nälkäistä pientä tai suurempaa henkilöä ja jotain voisi viedä naapuriin tai isovanhemmillekin?
Yksi ihastuttava ja helppo uuniruoka on kotimaisista ohraryyneistä ja maidosta valmistettu ohrauunipuuro. Tässä resepti kokeiltavaksenne!

Ainekset:
2dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
1l maitoa
vajaa 1tl suolaa

Mittaa kaikki ainekset Bjarmian uunivuokaan. Kypsennä vajaa 200 asteisen uunin alatasolla
n. 1,5h, välillä sekoitellen.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Meillä puuro tarjoillaan yleensä voinokareen, kanelin ja sokerin kera, mutta esimerkiksi kotimaiset marjat ovat myös herkullisia tämän kanssa!

Ohrauunipuuro tarjoillaan meillä yleensä voinokareen, kanelin ja sokerin kanssa. Tässä tarjolla Tunturissa tuulee -sarjan puurokupista! Maljakko on Koivu-maljakko ja pöytäliinana Marimekon Kis kis-kangas äiteen kaapin kätköistä.
Tällä kertaa puuro katosi kulhosta ennenkuin ehdin kuvaa napata! Hyvältä kuulemma maistui 🙂 Kulhona Tunturissa tuulee -sarjan iso uunikulho ruskeassa värissä. Kypsentää aivan ihanan pehmeästi.

Jos haluaisit ostaa uunikulhoja tai muita astioita, palvelemme teitä Bjarmiassa sekä Kuusamossa että Helsingissä. Astioita voit ostaa myös etänä, tilaukset ja tiedustelut numeroon 08 853869 tai 040 7249577 tai sähköpostilla shop ( at) bjarmia.fi
Toimitukset joko postitse ympäri maan, tai ostokset voi tulla sovittuna aikana noutamaan myymälöistämme. Maksu joko noudettaessa tai tilillemme.

Kuten alussa todettu, elämme erikoisia aikoja ja maailmassa myllertää. Haluamme palvella asiakkaitamme hyvin myös tänä aikana. Tervetuloa käymään paikan päälle tai soittele tai laita sähköpostia niin järjestetään ostosasiat joustavasti!
Rauhallista illan jatkoa kaikille!

P.S. Mielelläni myös kuulisin, miltä ohrauunipuuro teidän mielestä maistui, mikäli sitä teette!

Tunturissa tuulee -kulho uuniruoille tai salaatille/hedelmille. Ø 28cm, kork. 9,5cm, vetoisuus2l Viisi väriä; ruskea (kuvassa), sininen, havu, musta, valkoinen. Hinta 68€.
Aamiaiskulho. Ø 14cm, korkeus 6,5cm, vetoisuus 0,4l. Viisi eri väriä; ruskea, sininen, havu, musta ja valkoinen (kuvassa). Hinta 25€.

Haku auki – tule osaksi myymälähenkilökuntaamme!

Etsimme työntekijää/työntekijöitä myymälöihimme!

Haussa on asiakaspalvelijoita/myyjiä sekä Kuusamon että Helsingin myymäläämme.

Täytämme hakijoista riippuen joustavasti joko koko- tai osa-aikaisia työpaikkoja, joten voit lähestyä meitä olipa työtarpeesi kokoaikaiselle, osa-aikaiselle tai vaikka kesätyöksi.

Arvostamme: Positiivista ja reipasta asiakaspalveluasennetta ja iloista myyntityöotetta, ahkeruutta sekä halua kehittää omaa osaamista. Arvostamme vastuunkantoa omista työtehtävistä sekä toisten huomioon ottamista työyhteisössämme.

Tarvittavat taidot: Kielitaito. Asiakkaamme tulevat eri puolilta maailmaa, joten monipuolinen kielitaito on välttämätön – vähintään kuitenkin englanninkielen taito. Lisäksi tarvitset aitoa kiinnostusta asiakaspalvelu- ja myyntityöhön. Muut taidot ja jo karttunut kokemus ovat positiivinen lisä, mutta eivät välttämättömiä.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sekä ansioluettelosi osoitteeseen kaisa.valkama@bjarmia.fi

Kirjoita hakemukseen myös, kumpaan myymäläämme haet töitä sekä haetko ensisijaisesti osa- tai kokoaikaista työtä.

Lisätietoa tehtävistä voit kysyä sähköpostitse osoitteesta kaisa.valkama@bjarmia.fi tai
puhelimitse ke 4.3. klo 11-13, la 7.3. klo 10-15 tai ti 10.3. klo 14-18 /Kaisa Valkama-Kettunen 040 7249577

Tervetuloa osaksi myymälähenkilökuntatiimiämme!

Lisätietoa yrityksestämme löydät sivuilta www.bjarmia.fi

Ahventa ja villiyrttejä!

Luonnonkalojen kanssa parhailta maistuvat luonnon lähimausteet. Ahvenfileiden kera esimerkiksi siankärsämö maistuu oikein hyvin! Siankärsämöä on saatavana Bjarmiassa, sekä Kuusamossa että Helsingissä.

Villiruokaa vadilla – Pilkkipäivän illalla syödään saalis.

Paistetut ahvenfileet siankärsämöllä maustettuna:

Ahvenfileitä (2-3kpl/ruokailija)
Voita ja öljyä paistamiseen
Suolaa
Pippuria
Kuivattua siankärsämöä

Mausta ahvenfileet suolalla, pippurilla ja kuivatulla siankärsämöllä. Paista voi-öljy seoksessa molemmin puolin, rapeaksi.
Asettele fileet tarjolle ja ripottele pinnalle vielä koristeeksi kuivattua siankärsämöä.
Lisukkeeksi puikulaperunat.
Tarjoile Bjarmian Lapin äidin uunivuoassa, vaikka takkatulen ääressä.
Herkullista viikonloppua!

Paistetut ahvenet ja Bjarmian Lapin äidin uunivuoka